Quality Label Concept

Nice to Meat heeft uitsluitend eerlijk en hoogwaardig vlees in het assortiment. Het Quality Label Concept is een USP van Nice to Meat. Het werd ontwikkeld om de vaktechnische bewerking van het vlees zichtbaar te maken. Je kunt ook makkelijker zien wat je bestellen wilt. Nice To Meat heeft het gehele assortiment verdeeld in drie categorieën: Classic Label, Select Label en Gold Label

Nice to Meat Classic Label

Label Classic

Alle producten met dit label zijn perfect voor zaken waar het vooral draait om de gezellige ambiance, lekker eten en een gunstige prijs. Petite-restaurants, steakhouses en brasseries kiezen vaak voor vlees met het Classic Label. De producten zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Meestal zijn de producten gekoeld, soms diepgevroren. Het rijpingsproces in het vacuüm is minimaal 14 dagen en voor geïmporteerd vlees zelfs langer. De producten worden geportioneerd op een aantal standaardgewichten, met een marge van 10 gram. Voor en na het portioneren vinden kwaliteitscontroles plaats. Het eindproduct wordt standaard per 1 of 5 stuks vacuümverpakt en geëtiketteerd volgens IFS Higher Level normen.

Nice to Meat Select Label

Label Select

Dit is het label waarmee elke zelfverzekerde chef-kok van 4- en 5 sterrenhotels, restaurants en gourmet-bistro’s scoort bij zijn gasten. Het verse vlees voor Select label producten wordt door Nice to Meat geïmporteerd of is afkomstig van Hollands, Iers, Uruguayaans of Nieuw-Zeelands vee. Het gaat om geselecteerd Iers en Hollands rundvlees, Hereford en Angus rundvlees. Onder dit label vallen ook Hollands blank en rosé kalfsvlees zoals Nieuw-Zeelands lamsvlees. Dit verse vlees rijpt ook minimaal 14 dagen in vacuüm. Geïmporteerd vlees zelfs langer. Het vlees wordt ambachtelijk bewerkt, geportioneerd op elk gewicht, op elke wens gevacumeerd en individueel voorzien van een informatielabel. U vraagt wij snijden en verpakken.

Nice to Meat Gold Label

Label Gold

Dit label richt zich op de culinaire top van Nederland. Ook zaken die de ambitie hebben om te excelleren zullen het verse vlees van dit label graag serveren. Het Gold Label is expliciet voorbehouden aan vlees of vaktechnieken van de allerbeste kwaliteit. Het is bij voorkeur afkomstig van dier- en milieuvriendelijk gefokte runderen, kalveren, lammeren (waaronder het Wiedenlam) en varkens (zoals het Limburgse Livar kloostervarken, het Spaanse Iberico en The Duke of Berkshire varken). Onder dit label vallen ook wild en gevogelte, Aussie Black Angus rundvlees en Nieuw-Zeelands Ocean beef. Een speciale categorie Gold Label is het Japanse Wagyu beef, het Certified US Black Angus beef van Creekstone en van Nederlandse bodem het Maas, Rijn en IJsselrund van Piet van den Berg en Puro beef best grassfed program in the world. Greenious Feelgood Meat, heerlijk vlees met respect voor dier en milieu.

Greenious (Feelgood Meat)

DRY AGING

Alleen vlees met het gold label of selectie van select label komt in aanmerking voor dry aging. Dry Aged vlees wordt langere tijd gerijpt in speciale rijpingskasten. In deze rijpingskasten verdamp het vocht in het vlees en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Van dit vlees blijft er na het bakken meer over en de smaak is intenser. De vaktechnische bewerking van Gold Label producten gebeurt uitsluitend door vakslagers met minimaal 10 jaar ervaring bij Nice to Meat. Zij zorgen voor een identieke maatvoering en een gegarandeerde marge van 10 gram. Desgewenst positioneren ze middenuit. Gold label producten worden aangeleverd in vetvrij papier en alleen op verzoek gevacumeerd. Gold Label staat voor topkwaliteit en/of een bijzondere vaktechnische bewerking. Beter vlees bestaat niet.

 

WAGYU BEEF

Wagyu is het meest smaakvolle en exclusieve vlees op aarde. Nice to Meat was de eerste importeur voor Europa van dit keizerlijke vlees. Nice to Meat Japans Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen van het Japanese Black, geboren en getogen in Japan. De speciaal geselecteerde runderen leven in de prachtige omgeving van de Gunma prefectuur, noordwest gelegen van Tokio. De kwaliteit van ons Japans Wagyu is gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees, waarbij alleen A3, A4 en A5 kwaliteit volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg zijn. Keizerlijk lekker.

Nice to Meat betrekt eveneens Wagyu uit Australië en de Verenigde Staten. Wagyu Premium is minimaal 50% raszuiver en heeft een dooradering van 5 tot 7. Wagyu Gold is minimaal 75% raszuiver en heeft een ongeëvenaarde dooradering van minimaal 8 of hoger. Wagyu vlees is altijd vacuümverpakt. Nice to Meat BV

Ik ben eenProfessional

Ik ben eenParticulier