woensdag 1 november 2023

Nice to Meat verkoopt beste Noord-Amerikaanse steak ter wereld


Nice to Meat verkoopt beste Noord-Amerikaanse steak ter wereld

29 november 2023, 13:01

De in Almere gevestigde horecaslager Nice to Meat mag zich officieel verkoper van de beste Noord-Amerikaanse biefstuk ter wereld noemen. Het bedrijf ontving die prijs in Londen bij de jaarlijkse uitreiking van de World’s Best Steak-award, de Wereldbeker voor kwaliteitssteaks. Het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf deze prijs in de wacht sleept.

Nice to Meat heeft de prijs gewonnen met de ribeye van maïsgevoerde Black Angus-runderen van de Amerikaanse producent Creekstone Farms. De tachtigkoppige internationale vakjury van slagers en chefs koos die ribeye in de finale van de verkiezingen voor ’s werelds beste biefstuk als World’s best North American steak. “Het vlees heeft een vleugje zoetigheid en een licht vettig gevoel. Het is extreem mals vanwege goede marmering”, luidt het juryoordeel. In totaal dongen 440 ingezonden steaks mee naar de predicaten van beste biefstuk ter wereld. 

‘Kroon op ons werk’

“De allerbeste, dat is nogal wat. Het is een absolute kroon op ons werk. Ook vinden we het heel fijn dat er ondanks de algemene teneur rond vlees ook een mooi, positief verhaal te vertellen is”, aldus de Mikel Pouw, de trotse directeur van Nice to Meat. “Namelijk dat vlees een prachtproduct kan zijn als er alleen met vee wordt gewerkt dat goed wordt verzorgd en gevoerd. Het vlees moet daarop worden behandeld met het vakmanschap en het respect dat het verdient.” 

Mikel Pouw en zijn broer Patrick Pouw, directeur van import-tak Nice to Meat International, doen al bijna twintig jaar zaken met de Amerikaanse producent Creekstone Farms. Nice to Meat is ook de Europese vertegenwoordiger van dat bedrijf. Creekstone houdt zijn runderen op meerdere ranches in het Amerikaanse midwesten, waar het vee vrij de ruimte heeft om rond te lopen en te grazen. Het voer van de dieren bestaat aanvankelijk vooral uit hooi maar later steeds meer uit maïs. Mede daaraan dankt het vlees zijn smaak en zijn structuur. 

Wie benieuwd is geworden en ‘s werelds beste Noord-Amerikaanse biefstuk wil proeven, heeft meerdere keuzes. Men kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan onder meer Midtown Grill, Vlees & Co en het Okura Hotel in Amsterdam, Tante Pietje en FF Swanjéé in Den Bosch, Le Barrage in Alblasserdam, KITA in Hendrik Ido Ambacht en Gringo’s in Doetinchem. Wie zelf goed overweg kan met een biefstuk en een goede koekenpan of braadpan, kan de bekroonde steak van Creekstone Farms ook bestellen via de webwinkel Nice to Meat You. 

Bron: Almere Zaken


Nice to Meat BV

Ik ben eenProfessional

Ik ben eenParticulier