woensdag 19 juli 2017

Le Grand Jour de Wagyu

&Samhoudǀplaces is vereerd met de exclusieve Hida-gyu Award uit Japan. The Harbour Club is uitgeroepen tot ‘Wagyu restaurant van 2017’ tijdens de Grand Jour de Wagyu in de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam. Met de gezonde voedings¬aspecten van Japans Wagyu, het gebruik van minder bekende delen zoals de Chuck Roll en een optimale snijtechniek, wordt dit rijke rundvlees toegankelijk voor een breder publiek. De culinaire innovaties Salami, Pastrami en Rookfilet van Japans Wagyu, door Nice to Meat in Nederland ontwikkeld, zijn dermate goed ontvangen in het land van herkomst, dat deze producten inmiddels weer terug geïmporteerd worden in Japan. Uiteraard zijn de nieuwe vleeswaren ook hier te krijgen.

Op uitnodiging van Wagyu importeur en horecaslagerij Nice to Meat kookten topchefs Schilo van Coevorden (Taiko) en Pascal Jalhay (Bougainville) sterrengerechten voor hun collega’s. Hoofdingrediënt was de Chuck Roll, de nog relatief onbekende maar culinair veelzijdige runderhals van Japans Wagyu. In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata ontving Moshik Roth van &Samhoudǀplaces de Hida-Gyu Award van de grootste Japanse landbouwcoöperatie Jen-Noh. Samen met Restaurant Taiko en FG Restaurant telt Nederland nu drie restaurants die zijn onderscheiden voor hun culinaire hoogstandjes met het exclusieve Hida-Gyu rundvlees.

Dankzij de aanwezige voedingsstoffen en met name de gezonde vetten in het vlees hoort Japans Wagyu thuis in een gezond voedingspatroon. Het rijk geaderde vlees, ontstaan door de genen en uitgebalanceerde voeding van de runderen, kan op lagere temperatuur bereid worden en smelt het in de mond, daarbij zorgend voor een smaaksensatie. Ten onrechte heeft het bijzondere vlees een extreem duur imago, omdat ook minder kostbare Wagyu delen een uitstekende kwaliteit en smaakbeleving bieden. De Japanse Master Butcher Hiroki Samata liet zien dat Wagyu op tientallen verschillende manieren kan worden gesneden voor een variëteit aan gerechten, zonder een grammetje te verspillen. De nieuwe Niku-Tori die Nice to Meat op de markt brengt, is een mini steak Wagyu aan een spiesje, ideaal als voor- of tussengerecht met een gunstige prijs. Japans Wagyu is zeer verzadigend vlees; men eet gemiddeld eenderde tot de helft van de normale vleesconsumptie.
Dat Japans Wagyu ook voor Nederlandse eters prettig combineert met andere Japanse voedings-producten, toonde Yama Products in een uitgebreide Mini-Fair, waar volop geproefd kon worden van diverse smaakcombinaties. De Grand Jour de Wagyu was georganiseerd door Nice to Meat voor chefs van eetcafés tot sterrenrestaurants, die in groten getale aanwezig waren.

Nice to Meat BV

Ik ben eenProfessional

Ik ben eenParticulier