Nieuws
10 jaar Wagyu in Nederland
Nice to Meat viert 10 jaar Wagyu in Nederland (en Europa) met Japanse delegatie
Almere, 14 oktober 2025 – Nice to Meat vierde deze week het tienjarig jubileum van Wagyu in Nederland met een bijzonder evenement. Een officiële delegatie uit Japan, afkomstig uit de prefectuur Gunma en van Zen-Noh, reisde af naar Nederland om deze mijlpaal samen te vieren.
Meer dan 80 chefs die geïnteresseerd zijn in het werken met Wagyu kwamen samen om de unieke kwaliteit van het Japanse rundvlees te ervaren. Topchefs van onder andere Ron Gastrobar en Restaurant GEMbereidden verfijnde gerechten met Wagyu uit Gunma. De Japanse Wagyu Meester Slager Mr. Tanaka-sangaf een indrukwekkende demonstratie van de kunst van het precies en respectvol snijden van Wagyu.
Tijdens de officiële openingsceremonie, begeleid door een traditionele sake-toast, spraken Mikel en Patrick Pouw, eigenaren van Nice to Meat en Nice to Meat International, samen met de Japanse delegatie hun vertrouwen uit in een langdurige samenwerking. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van Gunma Wagyu wordt het mogelijk een breder publiek van Wagyu-liefhebbers aan te spreken.