Nice to Meat taalkeuze Nederlands English
Webshop Consumenten webshop

MRIJ - Piet van den Berg

Een topslager die zelf mest. Waar vind je die nog? Keukenmeesters van gerenommeerde restaurants hebben geen moeite met deze vraag. Het Maas-, Rijn en IJssel rundvlees van Piet van den Berg prijkt trots op menige menukaart; met naam en toenaam. Het ‘vlees van Piet’, zoals het in keukenjargon betiteld wordt, is synoniem voor gegarandeerd gezond vlees. En dat is terug te vinden in de smaak. Sappig, vol, een stevig mondgevoel; een feest van herkenning voor de echte vleesliefhebber. Wie de smaak eenmaal te pakken heeft, laat hem andermaal niet meer los. Toprestaurants kunnen hun gastronomisch hart ophalen. Van voor- tot achtervoet zijn ook de minder bekende delen te bereiden als roodvlees.

De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar Piet van den Berg bekend om staat, komen uit de stal van Gerard de Koning in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen "De Groenzoom". Deze prachtige koeien met hun gezonde glimmende huiden kunnen zoveel eten als ze willen. De vetgemeste, gerijpte koeien -zonder vet geen smaak- worden geslacht als zij tussen de drie en drieenhalf jaar oud zijn. De koeien uit eigen mesterij, onder begeleiding van mester Sjaak Kooter, worden ook uitsluitend voor de eigen slacht gefokt en nooit verkocht aan anderen. Het slachten gebeurt volgens een vast stramien waarbij de mester elke koe afzonderlijk naar de slachterij brengt. Onderweg of in de slachterij komt het niet in aanraking met andere koeien of stieren. Dit voorkomt namelijk onrust en stress wat ten koste zou gaan van de kwaliteit van het vlees.

Klik hier om de Piet van den Berg brochure te bekijken.