Nice to Meat language choice Nederlands English
Webshop Consumer webshop

Introductie Nice to Meat Wagyu SuperGold 9+

In de vorm van een seminar onder leiding van Mikel Pouw (Nice to Meat) en Akira Oshima (Hotel Okura Amsterdam) konden topchefs exclusief kennismaken met het beste, smaakvolste en kostbaarste vlees verkrijgbaar in Europa. Nice to Meat Wagyu Supergold 9+ wordt vers geïmporteerd uit Australië en is afkomstig van de Tajima-bloedlijn als ook het Kobe beef en minimaal 87,5 tot 100% raszuiver, de dooradering is met 9+ het hoogst haalbare buiten Japan en zal vanaf vandaag gebruikt worden in de Nederlandse en Europese topgastronomie.

Mikel Pouw presenteerde verschillende Japanse snitten, waarmee authentieke Japanse gerechten als Yakiniku, Sukiyaki en Tataki bereidt werden. Gedurende de seminar lieten diverse Nederlandse sterrenchefs, waaronder Jonnie Boer (De Librije, ***) en Erik van Loo (Parkheuvel, **), het exclusieve vlees uitstekend smaken. Met hun culinaire creativiteit ligt er een nieuwe weg open naar hoogstaande gerechten in de topgastronomie. De workshop was er op gericht om ook met mindere bekende delen als flanksteak, housesteak, farmsteak, bavette en de rump mooie culinaire gerechten te bereiden.

“Het is inmiddels 15 jaar geleden dat Nice to Meat voor het eerst een Wagyukarkas uit de USA importeerde. Sinds dat moment heeft Wagyu veel naamsbekendheid verworven en qua kwaliteit een gedegen reputatie opgebouwd. Dit voorjaar heb ik met Akira Oshima een reis naar Japan gemaakt om nog meer over Wagyu en Kobe Beef te leren. Han Peekel heeft een film gemaakt over deze reis, waarvan we gister een preview hebben laten zien in Hotel Okura Amsterdam. Ik ben trots dat we met elkaar het gebruik van Wagyu naar een hoger level weten te tillen”, aldus Mikel Pouw.

<< Back